#6
Jag skulle föredra en helt röd servett till detta pyssel men eftersom vi inte hade någon sådan hemma så fick det bli den som ni kan se ovan. Men det blev inte alls dåligt det heller!
 
Såhär gjorde jag:
Jag ritade upp och färglade en tomtes ansikte på ett lite hårdare papper med promarkers. Efter det klippte jag ut figuren (som ni kan se på den högra bilden ovan) och skar ett streck där det röda möter det vita, men skär inte enda ut i kanterna eftersom det röda ska sitta kvar ihop med resterande, skär bara upp så att tomten går att trä på servettens spets. Servetten vek jag på så sätt att jag tog två av hörnen så att dom möttes på "baksidan" av servetten, det viktiga är inte hur man viker så läge man får spetsen som man önskar och att servetten inte blir allt för tjock eftersom jag antar att figuren lättare går sönder då. 
Så med tomten klar och servetten vikt är det bara att försiktigt trä tomten över servettens spets och vips så har du en gullig servett att lägga fram till din gäst.
 
Prova er fram och fråga om det är någonting som ni vill ha förtydligat, både i detta inlägg men också de äldre och kommande! 
 
Hoppas du gillade detta, imorgon öppnar vi lucka sju!
Detta inlägg är en "lucka" av tjugofyra. Jag kommer fram till jul att lägga ut ett inlägg per dag som ska representera en lucka ur min julkalender. Såhär i förväg kan jag säga att den kommer innehålla saker som du kan pyssla på med såhär i juletid så som något enkelt att baka eller någonting att pryda hemmet med.
1 - freja limelake - Resor, mat, skönhet, skor

vad kreativt :D

Svar: Hihi ja både enkelt och riktigt gulligt! :)
ajosefinm.blogg.se