#4
Denna blev jag inte riktgit nöjd med men jag använder den i detta inlägg hur som helst. För kanske vill någon av er som ser detta prova göra en och kanske lyckas bättre. Detta är då ett försök till en snöglob.
 
Såhär gjorde jag:
Jag gjorde det hela så simpelt som möjligt eftersom jag i detta fall bara ville prova och inte kände behovet av att "krångla" till det.
Jag skaffade mig en liten gran som jag ville skulle pryda min snöglob men du kan självklart ta någonting annnat. Jag limmade fast granen på insidan av locket av en glasburk och medan limmet torkade så fyllde jag burken med fejksnö och vatten. Därefter stängde jag igen burken ordentligen, men man får se till att inte fylla burken med för mycket vatten då föremålet du satt i locket kommer att fylla ut vattnet.
 
Som sagt gjorde jag det så simpelt som möjligt, men när jag kollat runt på hur andra gjort så har dom gjort lite olika. Bland annat har dom använd glycerol, destillerat vatten och diskmedel. Eftersom jag inte provat med dessa grejer så kan jag heller inte säga skillnaden, fördelar eller nackdelar som ni kanske förstår men om ni googlar runt på hur man gör en hemmagjord snöglob så kommer ni säkert hitta ett sätt som passar för just er!
 
De sista jag tänkte tillägga är nog bara det att ni kan tänka på att "snön" inte bör vara för lätt ifall du vill att den ska sjunka till botten och att man kan använda sig av glitter i stället för fejksnö. Ja ni förstår nog, man får helt enkelt testa sig fram för att se vad som passar just en själv!  
 
Hoppas du gillade detta, imorgon öppnar vi lucka fem!
Detta inlägg är en "lucka" av tjugofyra. Jag kommer fram till jul att lägga ut ett inlägg per dag som ska representera en lucka ur min julkalender. Såhär i förväg kan jag säga att den kommer innehålla saker som du kan pyssla på med såhär i juletid så som något enkelt att baka eller någonting att pryda hemmet med.